Eszterga tokmány - 4 pofás, 125 mm » Gauder Webshop

JELSZÓ VISSZAÁLLÍTÁS

REGISZTRÁCIÓ

Eszterga tokmány – 4 pofás, 125 mm

49.530 Ft (Bruttó) 39.000 Ft (Nettó)

1 készleten (utánrendelhető)

Cikkszám: K72-125 Kategóriák: , Címke:

Eszterga tokmány – 4 pofás, 125 mm

Az eszterga tokmány használatával pontosan, precízen és megfelelően rögzíthetőek a munkadarabok a hatékony megmunkálás érdekében.

A hatékony és pontos megmunkálás elengedhetetlen része a megfelelő munkadarab rögzítésének. Az eszterga tokmány, a precíziós munkavégzéshez kifejlesztve, tökéletes megoldást kínál az ilyen típusú feladatokra. Ez a magas minőségű tokmány lehetővé teszi, hogy a munkadarabokat pontosan és megbízhatóan rögzítse, biztosítva a kiváló eredményeket.

Az önközpontosító tokmány kiválóan alkalmazkodik a munkadarab formájához, így könnyedén rögzíti azt. A 4 pofás kialakítás nagyobb stabilitást és erőt biztosít, ami elengedhetetlen az esztergálás során. A tokmány alapanyaga tartós és ellenálló, mivel öntött vasból és 20CR és 40CR acélból készül, így hosszú élettartammal rendelkezik.

A tokmány 125 mm átmérővel rendelkezik, ami elegendő teret biztosít a különféle méretű munkadaraboknak. A belső pofa befogási tartomány 7-57 mm, míg a külső pofa befogási tartomány 48-125 mm, így széles skálán helyezhetőek el benne a munkadarabok. Ezzel a rugalmas kialakítással a tokmány alkalmazkodik az ön által megmunkálni kívánt alkatrész méretéhez.

Emellett a tokmány kiválóan egyensúlyozott és stabil, ami nagyon fontos a precíziós munkavégzéshez. Az 5 kg-os tömegével optimális stabilitást nyújt, és minimalizálja a rezgéseket és ingadozásokat, amelyek negatív hatással lehetnek a megmunkálás minőségére.


Specifikáció:

  • önközpontosító
  • 4 pofás
  • öntött vas, illetve 20CR és 40CR acél alapanyag
  • 125 mm átmérő
  • 7-57 mm belső pofa befogási tartomány
  • 48-125 mm külső pofa befogási tartomány
  • 5 kg tömeg

Az eszterga tokmány (vagy fűzőtokmány) egy olyan eszköz, amelyet az eszterga gép végén található orsóra szerelnek fel. Az eszterga tokmány két darab fém tokmányszerű részből áll, amelyek össze vannak csavarozva, és tartalmaznak egy nyitott- és zárt állapotot. Az esztergatokmányba helyezhetők a különböző méretű és formájú fúrószerszámok, illetve csiszoló- és marószerszámok, amelyek segítségével különböző munkadarabokat lehet megmunkálni az eszterga gépen. Az esztergatokmányok általában a munkadarabokat pontosan rögzítik, így lehetővé teszik az alkatrészek pontos megmunkálását és a kívánt méretek és alakok elérését.

A 4 pofás eszterga tokmány olyan eszköz, amelyet az eszterga főorsóján helyeznek el, és amely lehetővé teszi a munkadarabok rögzítését és forgatását az eszterga munkaterületén. Az esztergatokmány pofái segítségével a munkadarabot erősen megragadhatjuk, és pontosan pozícionálhatjuk az eszterga főorsója körül, hogy aztán a megfelelő esztergálószerszámmal feldolgozhassuk.

A 4 pofás eszterga tokmányt általában azonban nem csak az esztergálás során lehet használni. Más műveletekhez is alkalmazható, például furatfúrás, menetvágás vagy csiszolás során, ahol a munkadarabot a tokmánypofákon keresztül lehet rögzíteni a megfelelő pozícióban. Az esztergatokmányok gyakran használatosak fém és faipari munkadarabokhoz egyaránt.

További információk

Tömeg 5 kg
TOP