Szélgenerátor, háztartási szélturbina - 500W » Gauder Webshop

JELSZÓ VISSZAÁLLÍTÁS

REGISZTRÁCIÓ

Szélgenerátor, háztartási szélturbina – 500W

(1 vásárlói értékelés)

95.250 Ft (Bruttó) 75.000 Ft (Nettó)

2 készleten (utánrendelhető)

Cikkszám: HST-500 Kategóriák: ,

Szélgenerátor, háztartási szélturbina – 500W

A környezettudatos háztartások elengedhetetlen kelléke a szélgenerátor, szélturbina. Termeljen Ön is elektromos áramot otthonában egyszerűen és környezetbarát módon!

Specifikáció

  • Lapátok száma: 5 db
  • Lapát alapanyag: poliamid
  • Szélkerék átmérő: 1.19 m
  • Névleges teljesítmény: 500W (12V)
  • Alkalmazható szélsebesség: 2-50 m/s
  • Önbeálló

A csomag kizárólag a szélkereket tartalmazza.


Mi az a háztartási szélturbina?

A háztartási szélturbina olyan kis méretű szélturbina, amelyet otthoni felhasználásra terveztek. Általában kis házak vagy kisebb telephelyek energiaszükségletének kielégítésére használják, és a szélenergiából állítanak elő áramot.

A háztartási szélturbinák általában egy vagy több lapátból állnak, amelyek a szél erejének hatására forognak. A forgás mozgást generál a turbina tengelyén, amely egy generátort hajt meg. A generátor áramot állít elő, amelyet a házban használhatnak, vagy a rendszerbe táplálhatják, és az áramot visszatáplálhatják a hálózatra.

A háztartási szélturbinák előnye, hogy tiszta, megújuló energiaforrásból állítanak elő áramot, ami csökkentheti a szén-dioxid kibocsátást és csökkentheti az energiaszámlát. Azonban a háztartási szélturbinák hatékonysága korlátozott, mivel az otthonok általában nem találhatók olyan helyeken, ahol a szél nagy sebességgel fúj, ami hatékony működést biztosítana. Emellett a szélturbinák ára és telepítésük költségei is magasak lehetnek.

Hogyan működik a szélturbina, szélgenerátor

A szélturbina a szélenergiát elektromos árammá alakítja a rotorlapátokból származó aerodinamikai erő segítségével, amelyek úgy működnek, mint egy repülőgép szárnya vagy egy helikopter rotorlapátja. Amikor a szél átáramlik a lapáton, a légnyomás a lapát egyik oldalán csökken. A penge két oldalán lévő légnyomás-különbség mind az emelést, mind a húzást eredményezi. Az emelő ereje erősebb, mint a légellenállás, és ez a forgórész forgását okozza. A forgórész a generátorhoz csatlakozik, vagy közvetlenül (ha ez egy közvetlen hajtású turbina), vagy egy tengelyen és egy sor fogaskereken (egy sebességváltón) keresztül, amelyek felgyorsítják a forgást és lehetővé teszik egy fizikailag kisebb generátor létrehozását. Az aerodinamikai erőnek a generátor forgására történő átváltása elektromosságot hoz létre.


A háztartási szélturbina, szélgenerátor a szélenergia felhasználásának egyik formája, amely lehetővé teszi a háztartások számára, hogy saját energiát állítsanak elő a szél erejével. A szélturbina olyan berendezés, amely a szél erejét a rotorlapátok forgásával alakítja át elektromos árammá.

A háztartási szélturbinák általában vízszintesen forgó tengelyűek, és általában a háztetőre vagy egy kisebb toronyra szerelik fel őket. A rotorlapátok száma általában három, és azok általában műanyagból vagy kompozitból készülnek. A rotorlapátoknak általában az a céljuk, hogy a lehető legtöbb energiát nyerjék ki a szélből.

A szélturbina rotorlapátjai általában egy generátort hajtanak, amely elektromos áramot termel. Az elektromos áramot egy vezérlőpanelen keresztül szabályozzák, amely a háztartási elektromos rendszerbe vezeti be az áramot. Ha a szél nem fúj, vagy ha nem elegendően erős, akkor a generátor nem termel elektromos áramot.

A háztartási szélturbinák általában a háztartási elektromos rendszerrel összekapcsoltak, és az áramot közvetlenül használják fel a háztartási berendezések működtetéséhez. Ha a szélturbina több energiát termel, mint amennyit a háztartás felhasznál, akkor az áramot általában egy akkumulátorban tárolják el. Az akkumulátorban tárolt energiát később használják fel, amikor a szél nem fúj, vagy amikor a háztartás nagyobb energiát igényel, mint amennyit a szélenergia termel.

A háztartási szélturbinák általában csendesek és alacsony karbantartási igényűek. Azonban fontos megjegyezni, hogy a szélenergia termelése függ a szélsebességtől, így a szélturbina hatékonysága változhat az időjárás függvényében. A telepítés előtt fontos ellenőrizni a helyi építési előírásokat és a szélenergia termelésének potenciálját a tervezett telepítési helyszínen.

További információk

Tömeg 10 kg

Szélgenerátor, háztartási szélturbina – 500W termékről 1 értékelés

  1. Dunai Rudolf

    Kíváncsi leszek hosszú távon mire elég, de egyelőre jópofa, de nyilván kell hozzá szél. 🙂 Szóval csodát nem kell várni.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TOP