Barion Pixel

JELSZÓ VISSZAÁLLÍTÁS

REGISZTRÁCIÓ

Szélgenerátor, háztartási szélturbina – 500W

(1 vásárlói értékelés)

125.730 Ft (Bruttó)
99.000 Ft (Nettó)

3 készleten (utánrendelhető)

Cikkszám: HST-500 Kategóriák: ,

Leírás

A környezettudatos háztartások elengedhetetlen kelléke a szélgenerátor, termeljen Ön is elektromos áramot otthonában egyszerűen és környezetbarát módon.

Specifikáció

– Lapátok száma: 5 db

– Lapát alapanyag: poliamid

– Szélkerék átmérő: 1.19 m

– Névleges teljesítmény: 500W (12V)

– Alkalmazható szélsebesség: 2-50 m/s

– Önbeálló

A csomag kizárólag a szélkereket tartalmazza.


Érdekesség:

Hogyan működik a szélturbina, szélgenerátor

A szélturbina a szélenergiát elektromos árammá alakítja a rotorlapátokból származó aerodinamikai erő segítségével, amelyek úgy működnek, mint egy repülőgép szárnya vagy egy helikopter rotorlapátja. Amikor a szél átáramlik a lapáton, a légnyomás a lapát egyik oldalán csökken. A penge két oldalán lévő légnyomás-különbség mind az emelést, mind a húzást eredményezi. Az emelő ereje erősebb, mint a légellenállás, és ez a forgórész forgását okozza. A forgórész a generátorhoz csatlakozik, vagy közvetlenül (ha ez egy közvetlen hajtású turbina), vagy egy tengelyen és egy sor fogaskereken (egy sebességváltón) keresztül, amelyek felgyorsítják a forgást és lehetővé teszik egy fizikailag kisebb generátor létrehozását. Az aerodinamikai erőnek a generátor forgására történő átváltása elektromosságot hoz létre.

 

Hogyan működik a szélerőmű

A szélerőművek úgy termelnek áramot, hogy egy sor szélturbinát helyeznek el ugyanazon a helyen. A szélerőmű elhelyezését olyan tényezők befolyásolják, mint a szélviszonyok, a környező terep, az elektromos átvitelhez való hozzáférés és egyéb elhelyezési szempontok. Egy közüzemi méretű szélerőműben minden egyes turbina villamos energiát termel, amely egy alállomásra fut, ahol azután a hálózatba kerül, ahol a közösségeinket táplálja.

 

Transzformátorok

A transzformátorok váltakozó áramú áramot kapnak egy feszültségen, és növelik vagy csökkentik a feszültséget, hogy szükség szerint szállítsák a villamos energiát. A szélerőműben a feszültség növelésére (így a szükséges áramerősség csökkentésére) emelőtranszformátort használnak, ami csökkenti a nagy mennyiségű áram nagy távolságra történő átvitele során keletkező teljesítményveszteséget. Amikor az elektromosság elér egy közösséget, a transzformátorok csökkentik a feszültséget, hogy biztonságossá és használhatóvá tegyék az adott közösség épületeiben és otthonaiban.

 

Szélkakas

A széllapát méri a szél irányát, és kommunikál a hajtóművel, hogy a turbinát megfelelően tájolja a szélhez képest.

További információk

Tömeg 10 kg

Szélgenerátor, háztartási szélturbina – 500W termékről 1 értékelés

  1. Dunai Rudolf

    Kíváncsi leszek hosszú távon mire elég, de egyelőre jópofa, de nyilván kell hozzá szél. 🙂 Szóval csodát nem kell várni.

Mondd el a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

TOP
Call Now Button